Wetenschapskalender 2021

Elke decembermaand liggen de boekwinkels er vol mee, de nieuwste scheurkalenders van het jaar. Met onderwerpen over poëzie, bakken en moppentappen tot de nieuwste Wetenschapskalender van New Scientist. Het aanbod lijkt elk jaar wel groter te worden maar mensen blijven het een mooi moment vinden. Het afscheuren van het eerste blaadje op 1 januari, welke de start van  het nieuwe jaar kenmerkt.  De Wetenschapskalender van New Scientist

De naam zegt het eigenlijk al, deze scheurkalender staat volledig in het thema van de leukste wetenschapsweetjes, puzzels en raadsels. Precies 365 om je het gehele jaar bezig te houden. Niet alleen is het onwijs leuk, het is ook nog eens super leerzaam. Binnen de kortste keren kun jij aan komen zetten met originele en grappige feitjes bij je vriendengroep. Van onderwerpen binnen de sterrenkunde en archeologie tot biologie en wiskunde. De Wetenschapskalender van New Scientist geeft je antwoord op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had!

Voorbeelden van de leerzame feitjes

Benieuwt wat je dan zoal kunt verwachten in de Wetenschapskalender van New Scientist? Wij geven je hier enkele voorbeelden:

  • Welke kleur heeft de hemel op Mars wanneer de zon opkomt?
  • Hoe sorteer je een stapel pannenkoeken zo efficiënt mogelijk van groot naar klein?
  • Waarom plakt een gekko niet aan een teflonpan?
  • Waarom zijn astronauten gek op pittige pepersaus?
  • Waarom valt een giraf niet flauw als hij plots zijn kont optilt?
  • Hoe is de ‘=’ ontstaan?

Naast deze prikkelende feiten kun je ook genieten van puzzels en raadsels. Zo blijft de Wetenschapskalender van New Scientist gevarieerd en leuk door het gehele jaar.

Specificaties

De Wetenschapskalender van New Scientist verschijnt met zijn 2021 editie voor de eerste keer. De scheurkalender is gekartonneerd en weegt 490 gram. De kalender is volledig in het Nederlands en beschikt niet over illustraties. Benieuwd hoeveel ruimte hij in beslag gaat nemen? De afmetingen zijn 13,1 x 18,1 x 3,5 cm. 

Heeft de kalender je interesse gewekt? Er staat al een nieuwe editie gepland voor 2022! Zo kun je direct beginnen met scheuren en mis je niets. 

###COPYCODE1###

Terug naar home