Thrillers

Een thriller is een populair genre dat is ontstaan uit het Engelse woord “Thrilling” dat ook wel sensatie of spannend betekend. De boeken die onder dit genre vallen zijn dan ook spannend en mysterieus. Het doel van een thriller is om de lezer zo nieuwsgierig en vol spanning te krijgen dat ze op het puntje van hun stoel zitten. De boeken hebben vaak plottwist waardoor je niet kan stoppen met doorlezen. We hebben een paar goeie thrillers voor je op een rijtje gezet.  Verdraaid – Steve Cavanagh

Verdraaid gaat over een man genaamd JT LeBeau. Hij is een succesvolle schrijver met hoge verkoopcijfers. Het enige ding is, niemand weet wie hij is. De media probeert talloze keren zijn identiteit te ontdekken en te raden, maar het blijkt bijna onmogelijk te zijn.  LeBeau staat bij zijn boeken bekend om de moorddadige en goede plottwist. Maria haar missie is al jaren lang om te ontdekken wie de schrijver achter de boeken is, maar er blijken een aantal dingen mis te zijn. LeBeau laat 3 dingen heel duidelijk weten. De politie verdacht hem van een moord, niemand weet wie hij is of hoe hij het gedaan heeft, en als je ontdekt wie hij is komt hij achter jou aan. Het is een super spannende thriller die je de hele tijd op het puntje van je stoel laat zitten. Ook heeft het boek meerdere prijzen gewonnen.

Sneeuwstorm – Suzanne Vermeer

Sneeuwstorm is een bekende thriller van de schrijfster Suzanne Vermeer. Het gaat over een vrouw genaamd Rianne die fotograaf is. Voor haar nieuwe fotografie klus gaat ze naar het meest noordelijke puntje van Europa genaamd de Noordkaap. Ze verblijft in een klein dorpje waar ze Aron leert kennen, hij zegt dat hij haar het echte noorden wil laten zien. Ze dwalen steeds verder in een nationaal park waar Rianne allerlei foto’s maakt van de natuur en de dieren. Wanneer ze diep in de bossen lopen vinden ze het lichaam van een man, hierdoor neemt Aron ineens afstand van Rianne. Rianne vraagt zich af of Aron misschien iets weet over de slachtoffers. Rianne gaat op ontdekking uit, ze wilt weten wat er gebeurd is. Het boek is heel spannend en er gebeuren veel dingen, je kunt het haast niet wegleggen.

1989 – Val McDermid

1989 is een klassiek moordverhaal dat enorm spannend is. In 1989 veranderd de wereld in een snel tempo. De vrouw Allie Burns is een onderzoeksjournalist en wilt nog steeds graag de verhalen naar buiten brengen. Wanneer zij een pad ontdekt dat wijst in de richting van uitbuiting van de meest kwetsbare mensen van de maatschappij wil ze graag een stem zijn voor die mensen. Terwijl Allie dichter en dichter bij de waarheid komt reist ze naar Oost-Berlijn, ofwel het kantelpunt van de revolutie. Hier ontdekt ze dat de ware aard van het verhaal nog veel schokkender kan zijn dan dat ze eerst voor ogen had, ze zal haar vrijheid maar ook haar leven moeten riskeren om achter de waarheid te komen. Het is een super spannend verhaal van een talentvolle schrijver en zeker het lezen waard.

Pet sematary – Stephen King

Dit boek is zeker niet geschikt voor iedereen, het is namelijk een eng en schokkend boek. Het word omschreven als het engste boek dat de schrijver “Stephen King” heeft geschreven. Het gaat over een dokter genaamd Louis Creed die samen met zijn vrouw, kinderen en kat naar het plekje Ludlow verhuist. Achter het huis zijn twee begraafplaatsen voor honden en katten in de buurt en veel oude indiaanse begraafplaatsen waar mensen van geloven dat deze magische krachten zouden geven. Als hun kat wordt overreden en wordt begraven op de begraafplaats komt Louis er pas achter dat er misschien een waarheid schuilt achter het bijgeloof. Als je het boek niet wilt lezen maar toch benieuwd bent naar het verhaal is het boek ook verfilmd. Wees gewaarschuwd en kijk e film alleen als je van horror houdt

Doods geheim – Robert Bryndza

Dit boek gaat over Erika Foster. Zij is een detective en krijgt de zaak van een meisje dat door haar moeder wordt gevonden buiten vastgevroren op de weg, met alles doordrenkt met bloed. Detective Erika probeert de zaak te leiden, maar tijdens het onderzoek botst ze tegen steeds meer aanvallen op vrouwen in de wijken van Londen. Hierdoor komt Erika erachter dat degene waar zij naar opzoek is een moordenaar is, en het blijkt nog veel ingewikkelder als blijkt dat de vermoorde vrouw in allerlei webben van geheimen zat. Erika moet de moordenaar vinden voordat deze weer toeslaat, maar wordt gedwongen om een aantal pijnlijke herinneringen omhoog te halen. Het boek is er eentje uit een reeks waarvan alle boeken over Erika Foster gaan. De boeken zijn erg populair voor een goede reden, ze zijn namelijk ongelooflijk spannend en mysterieus.

Terug naar home