Populaire wetenschappelijke boeken

Hieronder hebben wij een verzameling van meerdere ‘best sellers’ verzameld. Van verschillende wereld bekende astrofysica zoals Neil de Grasse Tyson tot en met wereld bekende auteurs/wetenschappers die de kracht van het ademen hebben achterhaald en hebben uitgebracht. Zit jij namelijk vol met vele vragen over bijvoorbeeld het ontstaan van het universum, over het leven of juist over ‘alles, dan zit jij bij academischeboekengids.nl aan het juiste (web)adres. Verzameling

Zie hieronder enkele populaire wetenschappelijke boeken die wellicht een antwoord hebben op jou diepste vragen. Zie hier de meest populaire wetenschappelijke boeken!

A Brief History Of Time
Het heelal, de enorme kosmos en de plek van onze aarde hier middenin. Wij worden omringd door een enorme kosmos dat ons achterlaat met vele vragen. Vragen als wat de afstand is tussen de aarde en andere planeten of sterren? De oudere Chinese volkoren bouwden hiervoor enorme stenen torens. Hiermee wilde ze dichter bij de sterren zijn en wellicht om ze beter te kunnen zien. 

Vandaag de dag is het toch wat anders en hebben wij al enorm veel data weten te genereren, maar wat weten we nu echt van het bestaan en de kosmos? Waar komen we vandaan? Wat is tijd? Kunnen wij eventueel terug of vooruit in de tijd? A Brief History Of Time neemt je mee in de denkwijze van één van de grootste denkers (natuurwetenschapper) die de aarde gekend heeft, Stephen Hawking. 

Breathe
Een wetenschapper die zich verdiept heeft in het belang van onze (onbewuste) dagelijkse handeling: ademen. In het boek wordt er aangegeven dat er niets van grotere essentie is voor onze welzijn, gemoedstoestand en gezondheid dan het correct in- en uitademen.

James Nestor heeft een onderzoek geleid dat aantoont dat zelfs kleine aanpassingen of modificaties in het in- en uitademen jou persoonlijke atletische prestaties kunnen verbeteren, auto-immuunziekte  verholpen kunnen worden. In het boek wordt geschreven dat de kennis over het nieuwe ademhalen, je meest fundamentele biologische functie op zijn kop zet. 

Astrophysics For People in A Hurry
Een boek geschreven door de bekende Neil deGrasse Tyson. Een man met vele vragen en niet bang was om deze te stellen. Vragen als “wat is ruimte?” of “wat is tijd nou eigenlijk?”. Passen wij binnen het universum of past het universum in ons? Een boek vol met geestverruimende vragen laat  je gedachtes meerdere keren over de kop gaan. 

De filosofie van Neil deGrasse Tyson achter dit boek is dat de mens van tegenwoordig geen tijd meer heeft om hier over na te denken, en dat hij daarom dit boek geschreven heeft. Sterrenkunde in één notendop. 

Bij Academischeboekengids.nl willen wij de interesse in het stellen van vragen weer wekken en horen wij graag wanneer er meer belangstelling is naar korte maar geestverruimende samenvattingen van wetenschappelijke boeken.

Terug naar home