Lichaam en psychologie

Dit is een hele andere categorie dan de meeste andere leesboeken. Lichaam en psychologie boeken kunnen over heel wat verschillende dingen gaan. Denk bijvoorbeeld aan verslavingsboeken, advies boeken, voedingsboeken, seksualiteitsboeken en therapie boeken. De boeken zijn ervoor bedoeld om jou informatie te geven over een bepaald onderwerp, soms is dit wetenschappelijk bewezen informatie en soms is het informatie die is onderzocht door de schrijver zelf. Het is niet te ontkennen dat veel mensen dit soort boeken lezen en het vaak goed helpt, de boeken helpen ook als een soort motivatie om iets te doen.  Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent – Tom de Prest

Dit is een boek geschreven door de schrijver Tom De Prest en het gaat over emoties en ervaringen. Het boek geeft aan dat emoties en ervaringen in ons leven vaak worden onderschat en dat grote of kleine traumatische gebeurtenissen veel dingen bepalen over ons gedrag zonder dat wij dit weten. Tom legt in dit boek uit wat de impact kan zijn van emoties en gevoelens op je lichaam en hoe je hierop reageert. Tom is van beroep neurotherapeut en kinesioloog , waardoor hij veel weet te vertellen over het onderwerp. Hij helpt je in dit boek om patronen te leren herkennen en deze te onderbreken. De quote die hij herhaalt door het boek heen is “Wees opnieuw de architect van jouw leven”. Er staan veel tips in het boek die veel mensen zouden hebben geholpen.

Stoppen met roken – Allen Carr

Allen Carr was de bedenker van een manier om te stoppen met roken die ook wel de “Easyway” wordt genoemd. Er wordt gezegd dat hij over de hele wereld wel 10 miljoen mensen heeft geholpen met het stoppen van roken. Allen Carr was vroeger zelf een fanatiek roker en besloot te stoppen met een methode die hij zelf had bedacht. De methode van Allen is heel erg anders als alle andere technieken om te stoppen. De meeste technieken richten zich op het motiveren en het aanleren van verschillende vaardigheden om te stoppen, maar dit doet de methode van Allen niet. Allen Carr laat je alleen maar focussen op het verlagen van de motivatie om te gaan roken. Rokers denken dat roken voordelen voor hun heeft zoals wakkerder blijven en een betere motivatie hebben, maar de methode van Allen Carr zorgt ervoor dat ze deze voordelen niet meer gaan zien en hierdoor ook geen behoeftes meer hebben.

‘n beetje leuk ouder worden – Wies Verbeek

Dit boek is geschreven door Wies Verbeek, een journalist die is gespecialiseerd in healthy aging. Met dit boek wilt zij graag haar beste tips delen over hoe ouder worden leuker kan worden en hoe je jezelf kunt helpen. De tips kunnen je onder andere helpen met je voeding, overgang, uiterlijk en meer. Wies Verbeek heeft in totaal wel 80 verschillende experts geïnterviewd over allerlei verschillende onderwerpen. Ze heeft al dit onderzoek samen met haar eigen expertise samengevoegd tot dit boek. Mensen geven aan dat het boek versassende en makkelijke tips geeft voor een gezond en leuk leven.

Het vrouwenbrein – Iris Sommer

Iris Sommer is een hoogleraar in de psychologie en past haar neurowetenschappelijke en psychische kennis toe om allerlei vragen te beantwoorden. Het vrouwenbrein is een stuk kleiner dan dat van de man, maar het denkvermogen doet hun zeker niet ten onder. Vrouwen hebben hele andere hersenen dan die van de man, niet alleen op biologische wijze maar ook op persoonlijke wijze. Zo blijkt het dat mannen verschillend denken over interesses, stress en over hormonen, maar blijkt het ook zelfs dat ze een compleet ander immuunsysteem hebben. Als je graag wilt weten hoe deze verschillen tot stand zijn gekomen en wat er beter zou kunnen in de maatschappij van nu, dan raden we je zeker aan om dit boek een keer te lezen.
 

Terug naar home