Latijn-Nederlands woordenboek

Het aantal nieuwe vondsten van onbekende teksten beperkt is waardoor de taal weinig veranderingen ondergaat. Desondanks stellen gebruikers hoge eisen van het woordenboek Latijn-Nederlands.  De zevende druk van het Latijn-Nederlands woordenboek van Harm Pinkster kent enkele verbeteringen ten aanzien van zijn eerdere edities. Zo bevat het boek nu een abc aanduiding aan de zijkant van het boek, zijn er woorden toegevoegd, is het voor - en nawerk aangepast qua vorm en inhoud en is het boek zowel online als in boekvorm beschikbaar. Daarnaast is het ook het enige Latijn-Nederlands woordenboek dat op het Gymnasium is toegestaan. Het boek word ietwat prijzig ervaren, maar het is wel erg makkelijk in gebruik en waardig voor de prijs door de goede kwaliteit en uitstekende gebruiksgemak. Boek meenemen en aanschaf

De zevende druk van het woordenboek verscheen in 2018 en is verkrijgbaar in paperback en hardcover. Het boek is een beetje groter en zwaarder dan andere woordenboeken, maar dit is niet storend en maakt het boek alsnog makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld school. De afmetingen van het boek in paperback zijn: 22,6 x 16,5 x 4,4 centimeter en het boek is 1458 gram in gewicht. Uiteraard verschilt de afmeting van het woordenboek in hardcover, namelijk: 22,8 x 16,5 x 4,8 en 1569 gram. Het woordenboek is ook erg uitgebreid en kent 1214 pagina’s. 

Wanneer je het boek wil aanschaffen dan kan dit heel eenvoudig op diverse webshops. Tevens kun je het boek tweedehands verkrijgen via sommige webshops. Dit is echter wel maar een beperkt aantal.

Harm Pinkster

Pinkster is internationaal bekend als Nederlands latinist, hoogleraar Latijn aan de Universiteit van Amsterdam en eredoctor aan de Universiteit van Chicago. Pinkster heeft meerdere artikelen op het gebied van Latijnse taalkunde geschreven.

Terug naar home